Rörö Bibliotek och Hembygdsförening

Vill du bli medlem?Föreningen

Posted by Marie Fri, March 17, 2017 11:32:50

För ytterligare information ring:

Nils-Arne Olofsson Ordförande telefon 0725 287990

Vill du bli medlem i föreningen kan detta ske genom inbetalning av avgiften, 100kr per person och år, till plusgiro 4799273-0

Föreningens adress: Box 149, 475 19 RÖRÖByggandetArbetet med Nya Bygdeboa

Posted by Marie Fri, March 17, 2017 11:29:08

Arbetet med Nya Bygdeboa


Många fina föremål har lämnats till Rörö Biblioteks- och Hembygdsförening. Tyvärr får de inte plats i den befintliga Bygdeboa. Därför bestämde styrelsen att bygga till ännu en bod. Birgitta Holmdahl hjälpte till med en ritning. Sen blev grannar tillfrågade och Nils-Åke Axelsson tog kontakt med kommunen.

När allt var godkänt kunde arbetet med byggnationen sättas igång. Den 20 augusti hjälpte Martin Mattsson till med röjning av buskage. Pye Palm kom med grävskopa och sponsrade sedan med takpannor. Under ledning av Lennart Olsson arbetade Nils-Åke Axelsson, Nils-Erik Boman, Ingvar Karlsson, Göran Nilsson, Folke Olausson och Nils-Arne Olofsson från tidig morgon till sen eftermiddag för att få bygget klart. Den 18 september var det dags för taklagsfest. Då inbjöds Rolf Schoultz, som hjälpte till med det elektriska, Tommy Mathiasen som såg till att det kom en slitstark matta på golvet och Per-Arne Forsberg som målade och såg till att det blev rätt färgsättning på huset.

Allt byggnadsmaterial till rabatterat pris kom från PAH-bygg, Hönö.

Allt arbete var ideellt. Så ett stort tack och en eloge till alla de som arbetade och hjälpte till så att vi nu har en Ny Bygdeboa att glädja oss åt.

Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog image